Het regent, het regent...
Vandaag maar een kort verslag. We kwamen naar deze regio voor zon, zee en strand. We kregen, groen, regen en binnenblijven...
Vannacht is het echt hard gaan regenen, en daar is het ook niet meer mee gestopt. We hadden plannen om vanochtend in Nelson naar de boerenmarkt te gaan, maar die hebben we heel snel
geschrapt.
We slapen uit, houden pyjamadag (geen zorgen,daar zijn geen foto's van), brunchen, doen nog een extra dutje, rommelen wat op de telefoon en spelen wat spelletjes. Ze hadden acht centimeter neerslag
voorspeld, en ik denk dat die ook wel echt gevallen zijn. De eigenaar van het huisje weet ons zelfs te vertellen dat sommige wegen die we gisteren nog gereden hebben, vandaag afgesloten zijn
vanwege hoog water en modderstromen.
Maar och, zo hebben we wel een dagje verplichte rust, wat eigenlijk ook niet heel erg verkeerd is.
Aan het einde van de middag/begin van de avond lijkt het weer ietsjes op te klaren. Er zijn momenten dat het droog is, het waait alweer stukken minder hard en als het regent zijn het "lichte
buien".
We besluiten toch nog even naar buiten te gaan. Gisteren had de eigenaar ons aangeraden om eventueel naar Marahau te gaan. Daar begint de Abel Tasman Coast Track. Normaal gesproken is dit een
wandeling van een aantal dagen, maar het eerste stuk is ook al mooi. En bovendien ligt daar een leuk cafe/restaurant voor het geval het weer toch weer slecht wordt. Dat gaan we dus doen
vandaag...
Onderweg is duidelijk zichtbaar dat het echt slecht weer is geweest. Toevallig maak ik een foto op dezelfde brug waar ik gisteren ook een foto heb gemaakt. En het verschil is groot.
Eenmaal aangekomen in Marahau regent het alweer. Voor de show lopen we een paar meter van de Coast Track, zodat we in ieder geval kunnen zeggen dat we daar zijn geweest. Dat kan niemand meer
ontkennen...
Op die paar meter regent het zo hard, dat als we nog veel verder zouden lopen, we onze broeken hadden kunnen uitwringen. We draaien ons dus snel weer om en gaan pizza eten bij het eerder genoemde
restaurant.
Tijdens het eten gaat het alleen maar harder regenen. We moeten zelfs een plekje opschuiven, omdat het dak begint te lekken. Maar tegen de tijd dat de pizza op is, is het zo goed als droog en worden we alweer getrakteerd op een mooie regenboog. Daar maken we uiteraard ook nog foto's van. Hebben we toch maar mooi 2x10 meter van de Coast Track gelopen...
We gaan weer terug naar ons warme en droge cottage, waar we nog even met het thuisfront bellen. Het blijft grappig om te zien dat aan de andere kant van de wereld iedereen net wakker is en met een
ochtendritueel bezig is, terwijl wij alweer op het punt staan om naar bed te gaan.
Morgen is weer een nieuwe dag. En hopelijk eentje met beter weer.
Hoe vaak heb ik nou eigenlijk het woord "weer" geschreven vandaag...
Soms best verwarrend, maar er bestaat ook gewoon geen ander woord voor...
Toch nog meer gedaan dan alleen maar binnen zitten. Bedankt voor jullie mooie belevenissen
Zo'n dag hoort er ook bij, lekker relaxt en effe tijd voor elkaar en jezelf, na regen komt zonnescheijn.
Ook de zon heeft af en toe een vrije dag, even goed nog mooie foto's.😊