erwinannemie.reismee.nl

Napier

Vandaag hadden we eigenlijk niet zo heel erg veel op de planning staan. Dat is ook wel eens lekker.
Er is genoeg te zien en te doen, maar we zijn ons er van bewust dat we toch nooit allemaal gaan halen. We focussen ons dus vooral op de stad zelf en doen een selfguide audiotour. We krijgen heel veel uitleg en leren weer vanalles. Maar vandaag heb ik geen zin om het allemaal uit te schrijven. Dus jullie mogen het voor vandaag alleen maar met foto's doen.

Om te beginnen met een foto van de zon. Eerder deze week schreef ik al over de straling van de zon en dat die hier zo goed voelbaar is. Vandaag hadden we het idee dat we dat ook echt "konden zien".

Oke, en dan misschien toch een klein beetje achtergrondinformatie...

Napier is in 1931 grotendeels verwoest door een zware aardbeving. Er kwamen 258 mensen om het leven en er kwam een groot stuk land omhoog dat eerst onder water lag. In die tijd was de Art Deco stijl erg populair en Napier werd dan ook grotendeels in die stijl weer opgebouwd (gecombineerd met Spaanse architectuur en invloeden vanuit Chicago).

(Het enige gebouw dat de aardbeving heeft doorstaan, omdat het zo stevig gebouwd was)

(Zelfs de straatnaambordjes zijn in Art Deco stijl)

(ons hotel)

Het voordeel van een selfguide tour is dat je ook kunt pauzeren wanneer en hoe lang je dat zelf wilt.
Wij maken tussendoor dus even tijd voor onze nieuwste verslaving (white chocolate moccha frappuccino van Starbucks).
En we spelen nog een potje minigolf, op een leuke golfbaan met uitzicht op het strand en met een hoop vrolijke bloemetjes. Het is duidelijk te merken dat het voorjaar hier begonnen is. En ik wil niet zo flauw zijn om het blaadje met de scores hier te plaatsen, maar het moge wel duidelijk zijn wie er vandaag gewonnen heeft....

Na de tour bespreken we alvast onze route voor morgen (het gaat een lange dag met veel kilometers worden) en zorgen we ook alvast voor de lunch voor onderweg.
Vanavond eten we bij Rosie O' Grady's, een Ierse Pub bij het appartement in de buurt. Erwin eet de lekkerste hamburger ever (volgens eigen zeggen) en ik geniet van een heerlijke kipburger met brie.
En we sluiten de dag af met nog een wandeling langs de Marine Parade, waar we ons verbazen over de zonsondergang. Die zien we namelijk niet... We zijn zo gewend om "de zon te zien zakken in de zee". Maar we zitten nu aan de oostkust van het land, en daar komt de zon op vanuit de zee. Maar we maken evengoed nog een paar mooie foto's, voordat we aan onze laatste nacht in Napier gaan beginnen.

Wat ben ik blij dat ik deze stad toch in onze route heb laten opnemen, ook al was het misschien niet helemaal logisch.
Het was een mooie "trip down memory lane" en tegelijkertijd hebben we ook veel mooie, nieuwe herinneringen gemaakt.
Napier zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart blijven houden!!

(Monument om het nieuwe millenium te vieren. Als je een lijn trekt vanuit de steen, door het midden van de boog; daar kwam in het nieuwe millenium voor het eerst de zon op.)

Mam

🥰🥰

Jenny

Dus als ik het goed zie aan de foto heeft Erwin 2 potjes minigolf gewonnen en jij 1 ??? ;-)
Leuke huisjes en mooie bloemen!

Carlo en Patricia

Prachtig weer, ....watveen mooie foto's.😊

Harry

Mooie stad zeg, prachtig die gebouwen, maar geen mens op straat 😳

Susanne

Leuk om te zien hoe jullie volop aan het genieten zijn!

Heleen

Prachtig, en wat leuk om met jullie mee te kunnen genieten hier!